.
Jaap Reesema @ Q-POP
maandag 26 februari 2024

Jaap Reesema: “Ga mij nu niet zo noemen”

Hij ging de uitdaging aan

Het zijn mooie tijden voor Jaap Reesema. Eind februari vliegt hij naar Zuid-Afrika voor de trouw van zijn goede vriend Regi en eind maart staan zijn 2 grootste concerten ooit in Vlaanderen gepland.

Op dit moment kijkt Jaap heel erg uit naar het huwelijk van Regi. Na maandenland diëten kan hij zich nog eens laten gaan op het trouwfeest en kan hij nog eens het glas heffen met de dj.

Jaap heeft zes maanden gedieet voor zijn fotoshoot in het Nederlandse blad Men’s Health, waarvoor hij een sixpack moest krijgen om te schitteren op de cover.

“Ga mij nu niet de nieuwe mannelijke pin-up van de Benelux noemen. Maar ik heb er wel veel reacties op gekregen. Als bekende Nederlander vragen ze je om een traject aan te gaan, waarbij je uiteindelijk op de cover van het blad komt. Op het moment dat je die vraag krijgt, heb je natuurlijk nog geen sixpack, dus daar heb ik een halfjaar voor moeten trainen, met een streng dieet”, lacht hij in Dag Allemaal.

Jaap is zo’n 15 kilo verloren het voorbije half jaar. Maar daar was et hem niet om te doen. Hij wilde vooral meer spieren kweken.

“Als het resultaat er dan is, is dat voor veel mensen best wel schrikken. Ik heb zeker niet de ambitie om vaker halfnaakt in een mannenblad te staan. Maar ik had die shoot wel nodig als stok achter de deur om m'n trainingsschema en dieet vol te houden. Goed voor een keer, nu houdt het wel op.”