.
Jacky Lafon in Familie
zaterdag 26 februari 2022

Jacky Lafon geeft tips: “Ga op zoek naar de oorzaak”

Ze weet hoe lastig het is

Het is niet eenvoudig om je leven aan te passen wanneer je lijdt aan migraine. Je kan leuke plannen maken die je het laatste moment moet aflassen omdat die vervloekte migraine je weer in zijn macht heeft. Een simpel pilletje helpt niet en er zijn de sterkste middelen nodig om je van de pijn te verlossen.

“Ik nam vroeger een medicijn, dat nu uit de handel is genomen wegens te veel bijwerkingen. Het was een echt paardenmiddel. Telkens als ik dat genomen had, bibberde ik zo hard voor mijn ogen dat ik overal tegenaan liep. Het enige dat in feite helpt, is een dag in bed liggen zonder licht en geluid. Maar dat gaat niet met mijn hondje. Er is weinig dat ik nog niet geprobeerd heb”, klinkt het bij Jacky Lafon in Tv Familie.

Het kan helpen om op zoek te gaan naar je triggers die de migraine uitlokken en dat zijn bij patiënten vaak dezelfde voorkomende triggers. “Kaas is er zo eentje, net zoals stress, alcohol en chocolade. En zeggen dat ik een chocoholic ben en liefst elke dag chocolade eet. Maar dat doe ik dus niet.”

Bio van Jacky Lafon

Meer Over:

Jacky Lafon