.
Jacky Lafon in Familie
donderdag 28 september 2023

Jacky Lafon: “Ik begrijp dat heel goed”

Ze maakte het zelf mee

De Canvas-reeks ‘Godvergeten’ heeft heel wat losgemaakt in Vlaanderen. In het programma getuigen mannen en vrouwen hoe ze als kind werden misbruikt door een katholieke priester of pater. Heel wat mensen hebben zich al laten ontdopen waaronder Siska Schoeters en Lynn Van Royen.

Wie zelf ook misbruikt is geweest door een priester is Jacky Lafon. Maar zij wil zich niet laten dopen, uit respect voor haar mama die diepgelovig was.

“Ik begrijp dat zo’n reeks heel wat emoties losmaakt bij de mensen. Zulke verhalen komen altijd keihard binnen. Het gaat over echte mensen en echte gevoelens. Ik heb diep respect voor de getuigen die hun verhaal delen. En ik spreek helaas uit eigen ervaring”, klinkt het in Tv Familie.

Jacky was twaalf en moest Repelsteeltje spelen in een schooltoneeltje, samen met haar zussen en andere kinderen. Voor die rol droeg ze een lang kleedje.

“Die priester is toen naar mij gekomen en ging op z’n knieën voor me zitten. Vervolgens ging hij met zijn handen onder mijn kleed, omdat hij het zogezegd te lang vond. Al snel vond hij de weg naar mijn broekje. Ik ben toen snel op z’n hand gaan staan. Ik was zo kwaad.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Jacky Lafon

Meer Over:

Jacky Lafon