.
Jacky Lafon in Familie
dinsdag 8 maart 2022

Jacky Lafon: “Ik wist meteen wat hij van me wilde”

Grensoverschrijdend gedrag was toen al aanwezig

Aan het begin van haar carrière kreeg Jacky Lafon de kans om bij het orkest te gaan zingen van Roland Keereman, de onlangs overleden orkestleider. Toen diens vrouw zwanger raakte, besloot Roland te stoppen met het orkest en moest Jacky op zoek naar nieuw werk. Ze kwam terecht in een mooi etablissement in Frankfurt.

“Eerst was ik met die aanbieding in de wolken, tot…de eigenaar van die zaak op een nacht in zijn badjes voor mijn bed stond en die opentrok om me duidelijk te maken wat hij wilde. Die kerel stond daar met zijn kroonjuwelen open bloot voor mij. Je kan je wel inbeelden hoe ik me toen voelde. Ik ben in paniek de straat opgelopen en heb meteen gebeld naar mijn vader om me te komen halen”, blikt Jacky terug in Primo.

Grensoverschrijdend gedrag was ook in die tijd niet onbestaande. En na de uitbater van het etablissement, deed ook een advocaat uit Frankfurt een poging. “Ik had nog geld tegoed van die zaaleigenaar en dus namen we een advocaat onder de arm. Hij bleek ook een boontje te hebben voor mij en reisde naar België om aan mijn moeder mijn hand te vragen. Maar ik was totaal niet verliefd op die man.”

Bio van Jacky Lafon

Meer Over:

Jacky Lafon