.
Jacky Lafon
zondag 30 juni 2024

Jacky Lafon: “Lang geleden dat ik dat heb gevoeld” 

Ze was erg zenuwachtig 

Het zijn drukke tijden voor Jacky Lafon. Deze zomer staat ze met een show in ‘Het Witte Paard’ in Blankenberge en ze heeft ook weer even terug gestaan op de set van ‘Familie’.

Haar opnames bij ‘Familie’ liggen al een tijdje achter haar, maar ze denkt nog altijd met veel plezier terug op die paar dagen terug op de set.

“Het was lang geleden dat ik nog zoveel liefde en warmte heb gevoeld. Ik ben overladen geweest met welgemeende knuffels. Van cameramensen over de dames van schmink en kleding tot opnameleiders: iedereen was zo blij om mij terug te zien. En het was wederzijds. Niemand kon geloven dat ik al negen jaar weg was. Ook mijn collega-acteurs, zelfs de nieuwe generatie, waren heel lief voor mij. 'Je ziet er zo gelukkig uit', klonk het meermaals. En zo voelde ik me ook. Het voelde echt als thuiskomen”, zegt Jacky gelukkig in Story.

Het was met een bang klein hartje dat ze naar de opnamestudio vertrok, want het was tenslotte al lang geleden en er was wel wat veranderd de voorbije jaren.

“Ik was zenuwachtig. Niet alleen omdat het op een nieuwe locatie is - ik draaide nog in Boortmeerbeek - maar het zijn ook andere regisseurs. Op mijn eerste opnamedag was ik al om vijf uur 's morgens wakker. Maar omdat de sfeer zo goed zat, beter dan ooit zelfs, gleed die stress snel van me af. Iedereen ziet elkaar daar graag. Ik werd ook serieus verwend. Een chauffeur kwam me thuis ophalen, mijn kleren hingen klaar in de loge, mijn haar en make-up werden gedaan... Dat deed zo'n deugd. Ik had verwacht dat het tof zou zijn, maar dit overtrof zelfs mijn grootste verwachtingen.”