.
Jacques Vermeire
maandag 27 februari 2023

Jacques Vermeire: “Wij worden de Planckaerts van den Aldi”

Ze liggen niet wakker van kritiek

Met ‘De Vermeires’ is Vlaanderen een realityreeks rijker. De fans van de familie volgen het programma met veel plezier, al kunnen ze natuurlijk ook niet altijd om de negatieve commentaren heen.

“Maar ik ben daar niet gevoelig voor. Het is altijd dezelfde commentaar die terugkomt. ‘Heeft hij nu nog geen geld genoeg?’ Ze mogen met duizenden zeggen dat ik een poenpakker ben, dat interesseert me niet”, klinkt het bij Jacques in Dag Allemaal.

Ook zoon Maxime ligt niet meteen wakker van de vele negatieve commentaren die mensen hebben. Hij probeert het allemaal niet te lezen, en als hij het toch doet, dan probeert hij ermee te lachen.

“Die opmerkingen motiveren me net nog meer om door te gaan. Onlangs had een journalist gezegd dat ‘De Vermeires’ hoogstens ‘De Planckaerts’ van de Aldi kan worden. Daar moeten we echt mee lachen. Ik ken de familie Planckaert heel goed en dat zijn heel toffe mensen. En de Aldi is een fantastisch warenhuis.”

Jacques hoopt natuurlijk dat hun reeks heel wat kijkcijfers gaat halen, want dat is toch het allerbelangrijkste voor hem. “Ik zou me enorm ambetant voelen als het programma niet scoort, ook voor de zender. Hoeveel kijkers er zijn, dat maakt niet uit, ik kijk zelf steeds naar het marktaandeel. Recensies en negatieve reacties, daar trek ik mij niets van aan. Er is maar één jury voor mij: de kijkcijfers. En als die goed zijn, wie weet komt er dan nog een seizoen.”

Bio van Jacques Vermeire