.
News Image

Jacques Vermeire wil tot zijn 80ste optreden

Nog een enorme drive, ondanks zijn leeftijd

“Om nu naast de Pfaffs te staan, met onze eigen realityreeks? Naast de Planckaerts en de Verhulstjes? Naast een wereldkeeper, een wereldcoureur en een van de rijkste Vlamingen? Ik, in al mijn eenvoud? Dan ben ik toch wel trots”, geeft de 71 jarige Jacques Vermeire graag toe aan Gazet van Antwerpen.

Hijzelf heeft nog een enorme drive. “Het is goed voor mijn heil. Je moet een streefdoel hebben, en het mijne is om tot mijn tachtigste op te treden”, bekent Jacques.

Uiteraard moet zijn gezondheid het toelaten. “Mijn vader zei, toen hij ouder werd: Dit is mijn laatste auto, dit is mijn laatste kostuum. Zo wil ik niet denken. Ik wil nog lang geen afscheid nemen van het leven”, geeft Jacques mee aan Gazet van Antwerpen.

In zijn huis in Keerbergen vinden we al zijn verzamelingen terug. “Ik ben er in 1995 mee begonnen. Wat ga ik doen met dat geld, vroeg ik mij af”, aldus Jacques Vermeire.

“En ik heb beslist om leuke dingen te kopen, gerelateerd aan mijn jeugd. Filmaffiches, stripverhalen, elpees, colaflesjes. Wél het betere werk”. Hij heeft op die manier zijn jeugd een beetje teruggekocht.

Bio van Jacques Vermeire