.
Jacques Vermeire
dinsdag 25 augustus 2020

Jacques Vermeire zal eerbetoon Johny Voners niet emotioneel worden ervaren

Voor mij gaat dat niet zo emotioneel worden”


Jacques Vermeire zal in het najaar meewerken aan de extra lange kerstaflevering van FC De Kampioenen die een eerbetoon moet worden aan de overleden Johny Voners. Ongetwijfeld wordt dit een erg emotioneel moment voor de ploeg van De Kampioenen. Al meent Jacques Vermeire dat het voor hemzelf niet zo zwaar zal worden…

“Ik heb niet zo intensief met Johny gewerkt als de anderen. Het is ook te lang geleden. Wij hebben bovendien maar een jaar of acht samengewerkt, de anderen meer dan vijfentwintig. Die zijn echt familie van elkaar geworden,” onthult de 69-jarige Vermeire in Dag Allemaal.

Jacques Vermeire vertelt in het weekblad ook dat hij niet zo’n sterke band had met Johny Voners. “We waren goede collega’s, dat zeker. Maar ik heb Johny gekend in een periode dat hij en ik… Laten we zeggen dat we allebei wat afstandelijker waren. Johny is in de loop der jaren meer nar de andere Kampioenen toe gegroeid,” aldus ‘DDT’;

Jacques Vermeire geeft ook toe dat dat de reden was dat hij als enige kon reageren op het overlijden van Johny Voners. “Toen Johny net overleden was, zat ik in het VTM Nieuws omdat niemand anders van FC De Kampioenen een reactie wilde geven. Ze waren allemaal te erg aangeslagen,” vertelt Jacques.

Zelf kon Jacques Vermeire het allemaal wat afstandelijker bekijken. “Neem nu An Swartenbroekx, die zat tijdens Johny’s laatste dagen de hele tijd aan zijn zijde. Voor haar was het afscheid heel zwaar,” aldus Jacques Vermeire in Dag Allemaal.