.
James Cooke
vrijdag 16 september 2022

James Cooke: “Gert had er zijn twijfels bij”

Hij heeft stemproblemen

Je wist het misschien al, of ook niet, maar James Cooke kampt al een tijdje met stemproblemen. Om die problemen onder controle te krijgen, traint hij zijn stem nu zoveel mogelijk om van de problemen af te raken.

“Ik ben natuurlijk niet enkel bezig met de voorbereidingen van ‘Vergeet Barbara’, maar ik heb ook opnames voor het programma ‘Extreme Makeover’ en het tweede seizoen van ‘James De Musical’. Door het vele praten was ik mijn stem een beetje kwijt”, legt Cooke uit in Tv Familie.

En toen werd hem de bubbeltechniek uitgelegd. “Dat is een bubbelset om grip te krijgen op je stem. Zo kun je je stem trainen maar ook ontspannen. Je zingt of maakt klank door een buisje dat gedeeltelijk in water hangt. De stembanden worden dan als het ware gemasseerd.”

Gert Verhulst was niet voor de techniek te vinden, maar James moet hem toch het tegendeel bewijzen.

Van het roepen tegen zijn man Dorian zal het in ieder geval niet zijn dat hij stemproblemen ondervindt. “We zijn ondertussen één jaar getrouwd en het gaat beter dan ooit tussen ons. Mijn stem is mijn belangrijkste tool als zanger, presentator en acteur. Mijn spraakvermogen moet dan ook in topvorm zijn.”

Bio van James Cooke

Meer Over:

James Cooke