.
James Cooke, Annie en Gert Verhulst uit Gert Late Night
woensdag 14 december 2022

James Cooke : “Ik ga hier eens iets vertellen dat ze nog niet weten”

James Cooke uit de kast

De mama van James Cooke gaf aan dat James een makkelijke maar vooral energieke jongen was. Juffen verklaarden dat ze niet wisten waar James te zetten in de klas tegen de leeftijd rond 12 jaar.

Toen hij naar het middelbaar moest, werd hij zwaar gepest. “Ook voor mij als moeder is dat zeer zwaar geweest”, vertelt de mama van James Cooke aan Het Laatste Nieuws. Hij had het zwaar in de puberteit omdat zijn geaardheid ‘anders’ was.

Zijn moeder en zus hadden het al door. Maar hij moest het zelf ontdekken, op zijn tempo. Toen hij het officieel aankondigde, dacht hij: “ik ga hier eens iets vertellen dat ze nog niet weten.”

Gelukkig kwam hij in het conservatorium goed op zijn pootjes terecht. Zijn vader wou niet dat hij die richting volgde maar is nu, na zoveel jaren, wel de grootste fan van James.

“Het was voor hem heel belangrijk om zich te kunnen bewijzen, tegenover zijn papa. Zo van: ‘Voilà, zie je wel? Je twijfels waren ongegrond.’ Het is mooi dat dat gelukt is”, vertelt de mama van James Cooke nog aan Het Laatste Nieuws.

Bio van James Cooke

Meer Over:

James Cooke