.
James Cooke en Gert Verhulst
maandag 29 juli 2024

James Cooke: “Ik moet mijn mond houden” 

Dat wil hij 

Een vriend hebben met wie je alles kan delen, aan wie je alles kan zeggen, dat is voor iedereen heel waardevol in het leven. De vriendschap van James Cooke en Gert Verhulst voldoet aan al die eisen en dat maakt hun vriendschapsband net zo sterk.

“Voor Gert is het belangrijk dat ik mijn mond kan houden. Dat hij iets met mij kan delen, zonder dat ik het ga rondbazuinen”, zegt James in Story.

Gert noemt het eerder vertrouwen en dat komt vooral omdat hij heel veel in de belangstelling staat. Alles wat hij doet of zegt, wordt onder een vergrootglas gelegd.

“En dan is het leuk om een aantal mensen te hebben tegen wie je dingen kan vertellen zonder dat het rondgaat. James is zo iemand. Ik kan alles kwijt tegen hem, omdat ik weet dat het 'veilig' is en niet verkeerd geïnterpreteerd wordt. En James hecht dan weer veel belang aan oprechtheid. Als er iets op zijn lever ligt, komt het er meteen uit. Hij is ook heel direct. James zal nooit wekenlang met iets rondlopen. Als er een conflict is, moet dat onmiddellijk uitgepraat worden.”