.
News Image

James Cooke is geen Matthijs van Nieuwkerk op de redactie

Dat soort praktijken is bij James Cooke niet aan de orde

James Cooke won zopas een Gouden Roos voor zijn programma ‘James De Musical’. De perfectionist James legt de lat hoog voor zijn medewerkers en dan is een vergelijking met Matthijs van Nieuwkerk niet ver weg. In Dag Allemaal verduidelijkt de acteur-presentator.

Dat soort praktijken is bij James Cooke niet aan de orde. “Natuurlijk is er wel eens een stevige discussie op de redactie, dat ik zeg: ‘Komaan mannen dit moet beter en straffer.’ Maar verder gaat het niet.

De eerste gast voor het nieuwe seizoen is Erik Van Looy. Randy Jones, de cowboy uit ‘The Village People’ komt zelfs overgevlogen omdat Erik er zo’n leuk verhaal over heeft. Geen sinecure, bekent James.

Erik moest blijkbaar ooit Randy Jones interviewen voor een filmpremière in Antwerpen. Jones lag toen naakt op zijn bed en bij navraag insinueerde de cowboy dat hij toen niet de enige blote in de kamer was.

“Erik houdt van de vrouwen, laat daar geen twijfel over bestaan, maar niemand zal ooit weten wat daar precies is gebeurd”, lacht James in Dag Allemaal.