.
James Cooke en Gert Verhulst bij Tien Om Te Zien
donderdag 1 augustus 2024

James Cooke: “Wij wisten dat we dat konden”

Ze waren zeker van hun stuk

Velen zullen verbaasd opgekeken hebben toen er een zomerrevue van Gert Verhulst en James Cooke aangekondigd werd. Zij kwamen op het idee dankzij Viktor Verhulst en het mag gezegd worden: de zomerrevue is nu al een groot succes.

“Wij wisten dat we dat konden. Mochten wij geen 250 afleveringen van 'Gert Late Night' hebben gemaakt, zouden we daar wellicht aan getwijfeld hebben. Maar wij hebben uren, weken, maanden samengewerkt, 24 op 7, we kennen elkaar door en door, we weten wat we aan elkaar hebben, dat voelt heel veilig. En ik ben ook heel graag aan zee, en nu mag ik de hele zomer bij Gert logeren”, zegt James enthousiast in Het Laatste Nieuws

Een van de sketches die wordt opgevoerd in de show, is er eentje met naaktpakken. Daarin doet de hele cast zo’n pak aan, ook Gert en James. En daar is het duidelijk dat James de grootste heeft.

“Styling heeft daarover beslist, mijnheer, wij hebben daar niks in te zeggen gehad. Of toch: we hebben er een stuk laten afhalen. Het is nu nog altijd niet geloofwaardig, maar dát was er serieus over. Het was precies een olifantenshow! Ik mag tijdens de show nu nog altijd niet kijken, of ik schiet in de lach. En toch — ik ga u nog gelijk moeten geven — is het ook iets heel ernstigs, want in het liedje dat bij de sketch hoort, gaat het over bodypositivity. Ge moet uzelf leren aanvaarden zoals ge zijt, daar gaat het over.”