.
Jan Leyers
zondag 8 september 2024

Jan Leyers: “Dat verraste me wel enorm”

We leren iets bij

Het is best lang geleden dat Jan Leyers nog eens iets heeft gedaan voor televisie. Maar daar heeft hij nu verandering in gebracht. Op Canvas kunnen we nu kijken naar ‘Jan Leyers bij de Duitsers’.

Wie de eerste aflevering heeft gezien, herinnert zich misschien nog dat Hitler werd aanzien als een soort sekssymbool. Vrouwen vielen letterlijk flauw voor de man.

“Maar goed, de afgelopen decennia zijn de Duitsers op Canvas vrijwel uitsluitend in een kwaad daglicht gesteld. Bij mij krijg je een veel breder palet te zien. Duitsland is niet die humorloze natie die haar auto's op tijd van de band laat rollen, néé: een Duitser, zo blijkt, kan wel degelijk sympathiek en grappig zijn”, zegt Jan in Humo.

Met het programma wil Jan ook graag enkele misverstanden over Duitsland de wereld uit helpen. Dingen die toch niet blijken te kloppen.

“Het verraste me dat de meeste Duitsers veeleer onzekere, schuchtere mensen zijn, en niet de bullebakken voor wie ze vaak worden versleten. Dat heeft natuurlijk ook te maken met hun oorlogsverleden, en met de schrik om daarop te worden afgerekend.”

Bio van Jan Leyers

Meer Over:

Jan Leyers