.
Jan Leyers
woensdag 24 juli 2024

Jan Leyers: “Ik wil rapper kunnen loslaten”

Hij is daar jaloers op

Een samenwerking tussen Bart Kaëll en Jan Leyers, je zou het misschien niet meteen verwachten. Toch hebben de twee ondertussen al samengewerkt aan 3 singles van Bart.

Bovendien is zo’n samenwerking niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam. Bart heeft al veel mogen bijleren van Jan, en dat terwijl hij zelf toch ook al veertig jaar ervaring heeft.

“Ik ben van nature een kat-uit-de-boomkijker. En ik heb al tegen Bart gezegd dat hij niet op alles wat ze hem voorstellen 'ja' moet zeggen. Want iedereen die jou iets vraagt, doet dat om iets van je te krijgen waar hij of zij zelf baat bij heeft. Ikzelf doe alleen maar dingen als ik het voel”, klinkt het bij Jan in Primo.

Beid mannen hebben elkaar nu al beter leren kennen en hebben ook eigenschappen mogen ontdekken bij de ander die ze zelf ook wel zouden willen.

“Rapper kunnen loslaten. Ik heb eens gelezen dat de zanger van The Contours voor hun motownhit 'Do You Love Me' liefst acht keer teruggekeerd is naar de studio. Soms zelfs midden in de nacht, waardoor zijn vrouw achterdochtig werd. Ik herken mij daarin”, zegt Jan.