.
Jan Paternoster
dinsdag 1 november 2022

Jan Paternoster: “Dan pas ben je een echte meerwaarde voor hen”

Hij is dan misschien niet de beste zanger

Jan Paternoster en Mathieu Terryn zijn ongelooflijk goeie aanwinsten voor de jury en coaches van ‘The Voice Van Vlaanderen’. De iets meer alternatievere kandidaten vinden nu ook hun weg naar een geschikte coach en dat zorgt ervoor dat er meer en meer talent komt bovendrijven.

We leerden Jan Paternoster 7 jaar geleden beter kennen door zijn deelname aan ‘De Slimste Mens Ter Wereld’. Een wedstrijd waar hij doodging van de stress, maar wat niemand echt in de gaten had.

“Ik dacht toen: ‘Stel dat ik niks weet, dan ben ik ‘den domme’ van Vlaanderen.’ Terwijl niemand er zo uitkomt, ook na al die jaren niet. Maar hadden ze mij gevraagd voor ‘De Allerslimste Mens’, ik zou het toch niet gedaan hebben.”

Dan is ‘The Voice’ iets beter op het lijf geschreven van The Black Box Revelation-zanger. Daar is Jan immers continu bezig met muziek.

“Pas na de ‘blind auditions’, wanneer je echt begint samen te werken met de kandidaten, is mij opgevallen hoe groot je meerwaarde voor die mensen is als coach. Niet dat ik technisch de beste zanger ben, maar ik weet wel het is om een lied te zingen en hoe je daarmee emotioneel kunt raken”, zegt hij nog in Humo.

Download onze app voor Android of iOS