.
Jan Van den Bosch
dinsdag 19 april 2022

Jan Van den Bosch: “Het kan serieus tegenvallen”

Hij heeft er geen goeie ervaringen mee

Eenmaal je met je gezicht op televisie komt, wordt je al snel een publieke figuur en kijken heel wat mensen naar je op. Jan Van den Bosch komt al een aantal jaar op televisie als Zjef in 'Familie' en ook hij kan op een aantal mensen rekenen die enorm naar hem opkijken. Zelf kijkt hij op naar een andere categorie mensen.

“Goeie filosofen die me tot inzichten brengen, dat zijn mijn goden. Zoals Kierkegaard bijvoorbeeld. Toen ik zijn werk las op mijn achttiende, ging er een compleet nieuwe wereld voor me open. Maar ik kan ook veel bewondering hebben voor een kunstenaar of muzikant. Maar ik heb geen blijvende verwondering voor artiesten. Een idool heb ik niet, want ik weet uit ervaring dat het alleen maar kan tegenslaan als je je helden ontmoet”, vertelt Jan in Primo.

Jan vertelt over zijn ontgoocheling met zijn idool van vroeger. “In het zesde middelbaar maakte ik een eindwerk over Herman van Veen. Hij was de reden waarom ik in dit vak wou stappen. Ik probeerde hem weken-zelfs maandenlang te bereiken en toen ik er uiteindelijk in slaagde om hem eventjes aan de laan te krijgen, bleek hij een vervelende man te zijn. Toen besefte ik dat het niet is omdat mensen mooie dingen maken waarvoor je bewondering mag hebben, dat je ook bewondering moet hebben voor die persoon zelf.”

Bio van Jan Van den Bosch

Meer Over:

Jan Van den Bosch