.
Jan Van den Bosch in Familie
vrijdag 15 april 2022

Jan Van den Bosch: “Zo wil ik geen begrafenis”

Maar hij vindt het ook wel erg belangrijk

In 'Familie' kennen we Jan Van den Bosch als Zjef. Zjef is een ietwat overenthousiaste, niet altijd nadenkende jongeman, met een gouden hart. Dat gouden hart heeft acteur Jan Van den Bosch ook. Maar gelukkig denkt hij meer na dan Zjef en neemt hij minder overhaaste beslissingen.

In 'Familie' is Jan zijn personage samen met Rudi, gespeeld door Werner De Smedt. In het echte leven is Jan al eventjes getrouwd met zijn partner en hebben ze samen twee kinderen. Kinderen die hij niet volledig gelovig wil opvoeden, maar bij wie hij wel de nodige cultuur, architectuur en kunst van kerken en kathedralen wil bijbrengen.

“Die zijn van levensbelang! En dat doet me denken aan een grappig voorval: we waren in een kerk, ik wees naar de biechtstoel en ik vroeg aan mijn zoon Lou, die toen zeven jaar was of hij wist was dat was. ‘Een pashokje’ antwoordde hij. Ik ben zeker niet vies van een kerk. Ze behoren tot onze geschiedenis. Maar als ik vandaag doodval, dan wil ik geen dienst in een kerk met wierrook en pastoors die staan te mummelen.”

Bio van Jan Van den Bosch

Meer Over:

Jan Van den Bosch