.
Jan Van Looveren
zaterdag 22 april 2023

Jan Van Looveren: “Ik ben daar niet mee bezig”

Het boeit hem niet wat Helmut Lotti zegt

Minotaurus is ontmaskerd in ‘The Masked Singer’ en het was niemand minder dan Jan Van Looveren die zich onder het masker schuilhield. Een onvergetelijk avontuur vindt Jan, al werd het vele liegen soms wat lastig.

“Het was niet de eerste keer dat ik voor een publiek zong. In mijn tienerjaren heb ik eens een single opgenomen met een groepje waarin ik zat. In mijn kelder liggen nog 2.000 exemplaren. Die mogen daar rustig blijven liggen. Met oudjaar zetten we dat plaatje altijd nog eens op en lachen we er eens goed mee”, lacht Jan in Dag Allemaal.

Wie ook verdacht werd als Minotaurus, is zanger Helmut Lotti. Al kon hij daar niet bepaald mee lachen. Hij raasde meermaals op sociale media over het programma en stak zijn ongenoegen niet onder stoelen of banken. Zo beweerde hij ook dat Minotaurus niet eens een echte zanger was.

“Ik ben er niet mee bezig wat Helmut Lotti van Minotaurus vindt. Ik laat het voor wat het is. Dat boeit me niet. Ik wil die mens daar ook niet mee lastigvallen.”

Wat Jan en zowat iedereen al doorheeft is dat Helmut duidelijk niet van zo’n programma’s houdt en dat mag. “En hij vindt dat ik niet kan zingen. Da’s ook niet erg. Er zijn heel veel mensen van wie ik vind dat ze niet kunnen zingen. Maar ik ga dat niet verkondigen.”