.
Jan Van Rompaey
zondag 7 januari 2024

Jan Van Rompaey: “Ik zou daar nu ‘nee’ op zeggen”

En dat door de social media

Televisie maken, het is een vak apart. Vroeger ging het ook allemaal veel makkelijker. Het is nu een pak moeilijker door de social media waarop iedereen schaamteloos zijn negatieve mening geeft.

Mocht Jan Van Rompaey nu televisiemaker kunnen worden, hij zou het aanbod misschien afslaan.

“Vanwege de sociale media zou ik 'nee' zeggen, maar het kriebelt wel nog altijd enorm omdat er zoveel gebeurt en het interessante tijden zijn. Ik wil alles weten en als tv-maker heb je nu veel meer mogelijkheden dan vroeger. Het is een zegen om vandaag nieuws te mogen maken. Anderzijds ben ik blij dat ik al die stress niet meer hoef mee te maken”, zegt hij in Primo.

Jan heeft hoogdagen gekend op de televisie en heeft veel mooie momenten gehad. Wanneer hij in een nostalgische bui is, denkt hij daar nog wel eens aan terug.

“Telkens als een seizoen was afgelopen, miste ik de adrenaline. Ik heb daar na mijn pensioen dan ook echt van moeten afkicken. Ik heb dat erg gemist in het begin. Dus ja, heimwee heb ik wel. Het was een hels ritme, terwijl het nu superrustig is. Niets hoeft nu nog. Ik sta op en start aan de dag met een leeg blad.”

Bio van Jan Van Rompaey

Meer Over:

Jan Van Rompaey