.
Jan Verheylen en Lien Willaert
woensdag 26 juni 2024

Jan Verheyen: “Er is gewoon geen plaats meer”

Het zit in een dip

De wereldreis die Jan Verheyen en zijn gezin hebben gemaakt, heeft de regisseur zijn relatie nieuwe energie gegeven. Jan was een beetje uitgeblust en dat liet zijn sporen na op zijn vrouw Lien en dochter Anna.

“Ik was al drie jaar mezelf niet meer. Een depressie of een burn-out wil ik het niet noemen, maar er scheelde iets aan mij. Ik ergerde me vaak, had een kort lontje en stelde vast dat ik me meer en meer ging gedragen als een verbitterde oude man”, getuigt Jan in Story.

De filmindustrie is veel veranderd sinds corona en zeker in Vlaanderen. Er worden minder films geproduceerd van het genre dat hij het liefste maakt.

“Er is gewoon geen plaats meer. Het gaat om budgetten. 'Begrijp me niet verkeerd, ik hou van de romantiek van films draaien in Vlaanderen. Je moet creatief zijn met doorgaans schaarse middelen. Maar om drie uur 's nachts onder een lekkend afdak koude pizza staan eten? Been there, done that. Ik merk bovendien dat de attitude is veranderd op een set. Toen wij vroeger films maakten, waren we supertrots en -gemotiveerd. 'Wij tegen de wereld', was het gevoel. Nu staan mensen 'op hun werk'. De bloeiende Vlaamse filmwereld waarvoor ik samen met heel wat anderen heb gestreden, is in crisis.”

Bio van Jan Verheyen

Meer Over:

Jan Verheyen