.
Jan Verheyen
woensdag 14 juni 2023

Jan Verheyen had hierin in zijn jeugd brute pech

Trauma’s, drugs, armoede…

Jan Verheyen is zonder twijfel dé regisseur die iedereen in ons land wel kent. Al van jongsaf aan wist hij dat hij iets met film wilde doen.

Zijn jeugdjaren verliepen vlekkeloos, wat voor hem eigenlijk een negatief punt was. “Ik heb als filmmaker de pech dat ik een zeer gelukkige, rimpelloze jeugd heb gehad. Geen trauma’s, geen armoede, geen trieste achterkeukens, geen drugs, niks waar ik inspiratie uit heb kunnen halen voor films”, vertelt Jan aan Het Laatste Nieuws.

Hij kwam uit een traditioneel gezin waarbij zijn vader boekhouder was en zijn mama in een bank werkte. School bleek echter geen zo’n succes.

“Dat middelbaar: ik heb daar eigenlijk nooit geaard. Ik studeerde niet graag, ik keek liever tv en ik wist dat ik later iets wilde doen met film”, aldus Jan Verheyen.

De school heeft hem uiteindelijk in het zesde middelbaar gebuisd voor heel wat vakken. “Thuis heb ik gezegd: ‘Ma, pa, ik stop met school, ik ga in de film’ en achteraf bekeken is dat misschien wel het belangrijkste scharniermoment in mijn leven gebleken”, verneemt Het Laatste Nieuws van Jan.

Bio van Jan Verheyen

Meer Over:

Jan Verheyen