.
Jan Verheyen, Anna Verheyen, Lien Willaert
zondag 4 juni 2023

Jan Verheyen: “Ik vond het zalig opgesloten te zitten”

Hij heeft er wel wat heimwee naar

Het is misschien vreemd om te horen maar regisseur Jan Verheyen moet toegeven dat hij de lockdown toch wel een beetje mist. Al heeft hij daar een logische verklaring voor.

“Ik vond het zalig om met mijn gezin opgesloten te zitten. Anna had net een moeilijk jaar achter de rug omdat ze op school gepest werd. Ze is toen beginnen schrijven aan en scenario, dat was goed. Ik zorgde voor structuur en Lien voegde er een scheut psychologie aan toe. Het is de film ‘Bittersweet Sixteen’ geworden”, legt Jan uit in Dag Allemaal.

De film was goed voor het zelfvertrouwen van Anna en nu wordt ze ook niet langer meer gepest. Ze heeft nu een goede vriendengroep en zit in haar laatste jaar middelbaar.

“Na haar eindexamens trekken we er met ons drietjes een jaar tussenuit. Een sabbatjaar, eerst naar de VS en Canada, Alaska en de westkust. Volgend jaar Singapore, Maleisië, Australië en Nieuw-Zeeland. Nadien wellicht nog Indonesië.”

Hoe het met de toekomst van Anna zit, dat weet het gezin zelf nog niet. Ze weet nog niet of ze film, mode, psychologie of criminologie wil doen. “Maar wat ze ook kiest, het moet iets zijn wat ze graag doet. Dat is de belangrijkste levensles die ik haar kan meegeven.”

.

Bio van Jan Verheyen

Meer Over:

Jan Verheyen