.
Jan Verheyen, Anna Verheyen, Lien Willaert
zaterdag 20 juli 2024

Jan Verheyen: “Je wil niet dat je de laatste bent die het hoort” 

Hij moest een beetje op de hoogte blijven 

Toen Jan Verheyen, Lien Willaert en hun dochter Anna Verheyen op wereldreis vertrokken begonnen ze in Amerika en trokken nadien ook nog naar Azië. Zo waren ze even helemaal weg van België en alles wat er hier heerst van problemen en andere zaken.

In de States was Jan nog niet helemaal afgesloten van Vlaanderen, want daar volgde hij het nieuws nog regelmatig. Maar eenmaal in Azië kon hij alleen nog maar CNN kijken.

“Je moet een beetje bijblijven, zeker met twee oorlogen in volle gang. Je wilt niet dat de derde Wereldoorlog uitbreekt en jij de laatste bent die het hoort. Maar in die 78 dagen in Azië is op CNN het woord 'Belgium' niet één keer gevallen, laat staan dat er iets over Vlaamse film werd verteld”, klinkt het in Story.

En dat is exact de detox die Jan op dat moment nodig had. Hij moest terug even met zijn beide voeten landen in de realiteit.

“Dat perspectief had ik nodig, dat het in the big picture niet zo belangrijk is en we met z'n allen gewoon wat doen. Ik doe er nu alles aan om dat gevoel vast te houden, zonder alles kapot te relativeren.'”

Bio van Jan Verheyen en Lien Willaert