.
Jan Verheyen
donderdag 18 mei 2023

Jan Verheyen: “We smeedden samen de wildste plannen”

Ze gingen ervoor

Toen Jan Verheyen het niet meer zag zitten op school besloot hij om te stoppen met studeren en zich volledig op de filmindustrie te smijten. Hij kreeg van zijn ouders twee jaar om zich te bewijzen en die kans greep Verheyen met beide handen.

“Het leven is vaak toeval. Soms moet je op het juiste moment de juiste mensen ontmoeten. Op de film-persvoorstellingen leerde ik Marc Punt, later mijn partner in crime, en Erik Van Looy kennen. Wij gingen de Vlaamse cinema wakker schudden en smeedden de wildste plannen”, zegt Jan in Dag Allemaal.

Zo verdeelden Jan en zijn vrienden films die hier over het hoofd werden gezien. ‘Stop Making Sense’ was daar één van. Dat werd een groot succes.

“Marc en ik kwamen wel eens op de set van een Vlaamse film en trokken grote ogen: ‘Dat kunnen wij beter’. Overmoed, jawel. Eerst hebben we ‘Blueberry Hill’ van Robbe De Hert geproduceerd en in 1991 draaiden we mijn eerste film ‘Boys’. We hebben toen ons hoofd op het kapblok gelegd, maar het lukte: 300.000 bezoekers!”

Bio van Jan Verheyen

Meer Over:

Jan Verheyen