.
Jani Kazaltzis
vrijdag 8 maart 2024

Jani Kazaltzis: “Het was wel een beetje zoeken”

Hij is een aantal jaar jonger

Jani Kazaltzis durft wel eens te vergeten hoe oud hij is. Is het nu 44 of toch 42…. Hij moet het zelf vaak even googelen om het te weten. Dat komt niet omdat hij een probleem heeft met zijn leeftijd, maar wel omdat hij zich nog heel jong van geest voelt.

Dat hij ook nog eens een vriend heeft die 9 jaar jonger is, helpt er wel bij om zich jonger te voelen dan hij werkelijk is. Ook de jonge vriendenkring van zijn vriend Jens helpt daar wel bij.

“Aanvankelijk was dat een beetje zoeken. Jens heeft veel vrienden die vijf of zes jaar jonger zijn, waardoor het leeftijdsverschil nog groter werd. Ik was precies een zestienjarige puber die zich overal moest bewijzen. En ik méén dat. De extraverte Jani die je op tv ziet: die bestaat alleen daar. Als ik nieuwe mensen leer kennen, ben ik extreem rustig”, zegt Jani in Het Laatste Nieuws.

Ook voor Jens was dat even wennen. Jani is ook iemand die graag praat en veel praat, maar enkel bij mensen die hij al een tijdje kent.

“In grote groepen is hij vaak stil, ook thuis kan hij bijzonder zwijgzaam zijn. Dan komt hij binnen, ploft hij op de bank en leest hij een boek. Zonder iets te zeggen. Ik denk dat Jani in zijn dagelijkse leven heel vaak 'aan' staat, en zoiets nodig heeft als tegengewicht.”