.
Jean Blaute
donderdag 3 november 2022

Jean Blaute: Daar moet je me niet steken”

Muziek is zijn leven

Hoe zou het nog zijn met Jean Blaute? We herinneren ons Jean nog allemaal als jurylid bij ‘Idool’, maar daarna werd het steeds stiller en stiller rond de muzikant. De voorbije drie jaren waren dan ook niet altijd even makkelijk.

“Ik heb veel geluk gehad in mijn leven, maar de laatste drie jaar waren hard. Ik was ziek, heb opdrachten moeten weigeren en daardoor heb ik ook nog eens persoonlijk en financieel afgezien”, zucht hij.

Jean heeft een goede jeugd gehad en werd al snel geconfronteerd met verschillende genres muziek. Zijn ouders hadden een platenwinkel in Zottegem en daar hielp hij als kleine jongen geregeld mee. Het was de ideale plek om alles over muziek te leren.

“Vader was vol liefde voor muzikanten en hun instrumenten. Als ik in de spiegel kijk, herken ik hem. Ik wil geen vedette zijn en sta op een podium liever op het tweede plan., dat heb ik ook van vader. Maar steek me niet in de orkestbak, hé”, lacht hij in Dag Allemaal.

Door zijn ouders leerde Jean ook mensen kennen als Raymond van het Groenewoud, Johan Verminnen en Rocco Granata. “Ze zeiden me dat ik met mijn gat in de boter was gevallen, maar mijn ouders hadden ook geluk met mij. Ik was een voorbeeldstudent. Maar op mijn 18de trok ik de wereld in, ging ik optreden en kwam ik alleen nog naar huis om m’n roes uit te slapen.”