.
Jean Bosco Safari
donderdag 23 november 2023

Jean Bosco Safari: “Het zal ook voor hen een schok zijn”

Hij wil zijn familie vinden

Jean Bosco Safari heeft zijn vader nooit echt goed gekend. Toen zijn moeder met haar kinderen moest vluchten naar België, was zijn vader al een tijdje niet meer in beeld.

In die tijd waren het vooral kolonialen, geestelijken en diplomaten die voor kinderen zorgden. Het is pas dit jaar dat Jean Bosco Safari heeft ontdekt tot welke categorie zijn vader behoorde?

“Hij was een koloniaal, een rijke industrieel, een mijningenieur met een gezin in België. Ik heb dat ontdekt via het Afstammingscentrum in Gent. Hij is in 1986 gestorven in Londen”, zegt Jean Bosco in Dag Allemaal.

Maar Safari wil meer over zijn vader te weten komen en dus is hij van plan om zijn familie te contacteren om met hen te kunnen praten.

“Ik wil die ontmoeting wel goed voorbereiden, want ook voor hen zal het een schok zijn. Geen idee of zij weten wat mijn vader destijds in Rwanda heeft uitgespookt. Pas op, ik wil die mensen niet bang maken. Het is mij helemaal niet om de erfenis te doen of zo. Ik weet dat mijn vader bij zijn dood honderdduizenden ponden heeft nagelaten, maar dat interesseert mij niet.”