.
Jef De Smedt in Familie
donderdag 1 december 2022

Jef De Smedt: “Waar ben jij toch in godsnaam mee bezig”

Hij heeft leren relativeren

Jef De Smedt kreeg in 2019 een echtscheiding te verwerken. De voorbije jaren krabbelde hij terug recht en ging terug op zoek naar de zin van zijn leven. Dat vond hij onder andere in het vrijwilligerswerk bij Poverello.

Daar gaat hij op regelmatige basis maaltijden uitdelen aan mensen die het kunnen gebruiken en biedt hij ook een luisterend oor aan iedereen die het nodig vindt.

“Ik luister graag naar die mensen hun verhalen. Vaak zeer schrijnend. Een mens belandt soms sneller in de miserie dan hij of zij kan inschatten. Trauma’s uit het verleden, drugs, alcohol… soms herpakken mensen zich, soms niet”, zucht Jef in Primo.

Iedereen kan bij Poverello terecht, dus niet alleen mensen met financiële problemen of andere problemen. Sommige komen gewoon voor het sociaal contact.

De problemen van anderen doen soms je eigen problemen relativeren, dat is bij Jef niet anders. “Ik zat echt heel diep toen ik hier voor het eerst kwam, maar als ik bepaalde verhalen hoorde, dacht ik vaak: ‘Jef, waar ben je in godsnaam mee bezig? Waar maak jij je druk om?’ Persoonlijk was dat natuurlijk heel erg, maar door naar hier te komen besefte ik dat het nog altijd veel erger kan.”

Bio van Jef De Smedt

Meer Over:

Jef De Smedt Familie