.
News Image

Jelle Cleymans en Jonas Van Geel deden auditie voor zelfde rol in Spring

Zaterdagavond in Wat een Jaar op VTM.

2002 is een druk jaar in medialand. VTM lanceert dé realityserie van het decennium, de Pfaffs. Betty van Big Brother trouwt in Lier en zorgt daarmee voor het huwelijk van het jaar. En Sergio Quisquater gaat keurturnen op het podium van het Eurovisiesongfestival met Sister. Koen Wauters krijgt zaterdag 2 november voor de terugblik naar 2002 Eminem en Britney Spears op bezoek. Althans, in de vorm van de Vlaamse look-a-likes Jonas Van Geel en Nathalie Meskens. Zij krijgen elk een Jelle aan hun zijde. Jelle Cleymans schuift aan bij zijn beste vriend Jonas en Jelle de Beule mag zijn lange haren laten wapperen naast Nathalie.

Jelle Cleymans breekt in 2002 door met zijn rol in de Ketnet-reeks Spring. Een rol waar Jonas ook nog auditie voor deed. Maar zijn vriend ging met de hoofdvogel lopen. “Ze zochten echt een uitmuntend talent”, lacht Jelle. 17 jaar later lijkt hij nog verdacht veel op zijn personage Evert. Jelle De Beule studeert in 2002 animatie aan het KASK. Een studierichting met amper toekomstmogelijkheden, zegt hij zelf. Ondertussen klust hij bij als model in… de Joepie.

Wat een Jaar! haalt zaterdag een culthit uit 2002 van onder het stof. Dynamite scoort in het begin van de 21e eeuw enkele meezingers, waaronder De Pizzahut, met bijhorende choreo. De bezieler van dit muzikale curiosum, Francis Van Mechelen, mag opdraven in de studio. Jelle Cleymans stond met Spring geregeld naast Dynamite op het podium van Tien om Te Zien. Maar herkent hij jaren later de échte Francis nog tussen al zijn enthousiaste look-a-likes?

Wat een Jaar, zaterdag om 20.25 op VTM.