.
Jens Dendoncker
vrijdag 3 maart 2023

Jens Dendoncker: Dat zou de standaard moeten zijn”

Hij wil alleen perfectie afleveren

Wie Jens Dendoncker op het podium ziet staan, zou niet meteen denken dat Jens eigenlijk een heel onzeker persoon is. Het is pas wanneer hij op het podium komt dat hij een klik maakt en voor heel eventjes erg zelfzeker is.

“Op het podium ben ik een vrijere versie van mezelf. Dan laat ik dat al twijfelen en piekeren los. Ik ga niet zeggen dat ik verslaafd ben aan applaus, maar wel aan interactie met mensen. Nu ik bijvoorbeeld mijn boek aan het schrijven ben, vind ik het lastig dat ik daar met niemand over kan communiceren”, zegt Jens in Dag Allemaal.

Jens is altijd tevreden en opgelucht wanneer hij een goede show speelt. Op dat gelukzalige gevoel kon hij soms wel een hele avond en nog een halve dag teren.

“Als de show goed was, denk ik: dat is wat de mensen verwachtten, daarvoor hebben ze een ticket betaald. Ik vind dat dat de standaard moet zijn. Als ik een slechte avond heb: amai, daar ben ik niet goed van. Dat weegt nog zwaarder door dan vroeger. Omdat de mensen nu speciaal voor mij komen.”

Toch was het niet altijd Jens’ droom om comedian te worden. Hij droomde eerder van cameraman. “Maar ik ben dan verliefd geworden op beeldende kunst en wou iets in de galerijwereld gaan doen. Tot ik op mijn 23ste op aanraden van vrienden comedy ging doen. Plots besefte ik: voor het eerst in mijn leven is er iets waar ik aanleg voor heb.”

Bio van Jens Dendoncker