.
Jens Dendoncker
zondag 22 oktober 2023

Jens Dendoncker: “Het leverde me geen rust op”

Hij heeft hard moeten werken

Binnenkort is Vlaanderen weer een comedian rijker. ‘Humo’s Comedy Cup’ is volop aan de gang en dit jaar is Jens Dendoncker mc van dienst. En hij moet toegeven dat hij al enkele interessante kandidaten heeft zien passeren.

“Ik heb al een paar keer gefascineerd staan kijken. Maar er ligt natuurlijk nog een wereld van verschil tussen een set van vijf minuten en een avondvullende voorstelling”, vertelt hij aan Humo.

Wie al is gaan kijken, heeft ongetwijfeld opgemerkt dat er bijzonder veel moppen over Conner Rousseau worden gemaakt. En ook andere vunzigheid wordt niet gemeden.

“Maar je ziet dat wel vaker: beginnende comedians voelen soms de drang om te choqueren. Ze vallen dan wel op, maar niet per se op de manier waarop ze gehoopt hadden. Jammer”, klinkt het bij Jens in Humo.

Jens zelf heeft ooit ook deelgenomen aan de wedstrijd. Maar dat was niet zijn eerste wedstrijd waar hij op dat moment aan had deelgenomen. Het gaf hem ook weinig voldoening.

“Eerdere wedstrijden hadden me nooit mentale rust opgeleverd, maar pas na de winst in Humo's Comedy Cup heb ik de zoektocht opgegeven. 'Stop ermee, Jens! Het zal nóóit genoeg zijn.' Begrijp me niet verkeerd: ik ben dankbaar voor wat de wedstrijd me heeft opgeleverd. Maar ik dacht dat ik me na die overwinning eindelijk een comedian zou durven te noemen. Niet dus.”

Bio van Jens Dendoncker

Meer Over:

Jens Dendoncker