.
Julie Van den Steen en Jens Dendoncker
donderdag 24 november 2022

Jens Dendoncker: “Ik heb toen mijn kans gegrepen”

En met succes

Voor Jens Dendoncker de comedian is geworden die hij vandaag is, en voor hij de presentator kon worden die hij nu is, heeft hij een lang traject moeten afleggen. Niet alles ging zomaar vanzelf en hij heeft veel geluk gehad.

“Na m’n middelbaar ging ik kunstwetenschappen studeren aan de unief, maar de epilepsie bleek te erg, ik moest stoppen en ik werd magazijnier in een groothandel. Toevallig zeggen een paar vrienden in die periode: ‘Stand-up-comedy, is dat niks voor u?’ en blijken een paar andere vrienden een zaaltje te hebben waar ze wel eens try-outs doen”, begint Jens zijn verhaal in Het Laatste Nieuws.

Jens greep zijn kans en deed op een avond een try-out. Net op dat moment zit er iemand in de zaal die Jens wel ziet zitten en die hem een aantal optredens weet te bezorgen.

“Op televisie ziet mijn vader intussen – toevallig – dat er in Antwerpen workshops worden gegeven en omdat mijn lief – toevallig – van Antwerpen is, zeg ik ‘ja’. Via die workshops beland ik in een wedstrijd en omdat ik die won, krijg ik een agent.”

Jens verloor zijn job in het magazijn door zijn epilepsie en besluit om zich volledig toe te spitsen op comedy. Niet veel later wint hij Humo’s Comedy Cup en komt hij op de radar van productiehuis Shelter. De bal gaat aan het rollen en de rest is geschiedenis.

Bio van Jens Dendoncker

Meer Over:

Jens Dendoncker