.
Jens Dendoncker
dinsdag 30 januari 2024

Jens Dendoncker: “Ik voel geen enkele schroom”

Het helpt mensen

Dankzij zijn boek en zijn comedyshow leren we Jens Dendoncker ook eens op een andere manier kennen dan steeds de goedlachse presentator van VTM. Toch is het best vreemd om aan de ene kant iemand grappig te zien doen en aan de andere kant ook de grootste miserie te lezen van iemand.

“Ik vind dat zelf ook zot hoor. Drie jaar geleden had ik totaal niet kunnen inschatten dat ik nu weer zo actief bezig zou zijn. Want dat doet een depressie: je geest gaat denken dat je daar nooit meer kan uitgeraken”, zegt hij in Het Belang van Limburg.

Jens is altijd heel eerlijk geweest over zijn problemen en dat is een grote steun geweest voor heel wat mensen.

“Ik krijg berichten van mensen die me bedanken omdat ik erover vertel. Ik voel zelf geen enkele schroom, maar ik merk wel dat er in andere gevallen wel nog een taboe over hangt. Er zijn nog altijd veel mensen die niet over hun problemen durven te vertellen tegen hun vrienden of tegen hun werkgever. Omdat ze schaamte voelen, omdat ze bang zijn voor de gevolgen. Maar als mensen zich al een beetje gesterkt voelen door een verhaal van mij te lezen, zie ik dat als een meerwaarde.”

Bio van Jens Dendoncker

Meer Over:

Jens Dendoncker