.
Jens Dendoncker
maandag 5 februari 2024

Jens Dendoncker: “Ik wilde niet weten wie het was”

Hij is er veel geld door verloren

Vorig jaar, zelfde periode waren we nu volop aan het zoeken naar wie er achter de maskers schuil gingen in ‘The Masked Singer’. Vorig jaar was ook het eerste seizoen dat Jens Dendoncker het programma mocht presenteren. Nochtans was hij niet laaiend enthousiast over het concept.

“Mijn eerste reactie was: dat wordt niks. We waren genomineerd voor een Emmy met Hoe zal ik het zeggen en ook de Thaise versie van The masked singer zat bij de kandidaten. Ik zag een rups die aan het zingen was en mensen die gek werden. Wij westerlingen zullen dat nooit snappen, dacht ik. Toen werd het een hit in Frankrijk en andere Europese landen en besefte ik: het is nog maar een kwestie van tijd voordat ook Vlaanderen erop gaat springen”, klinkt het in Het Belang van Limburg.

Het geheim van het programma zit in het feit dat ondanks je het karakter niet leuk vindt, of de muziek niet leuk vindt, toch gewoon wilt weten wie er in de pakken verborgen zit.

“In de coulissen zat ik maar te denken: herken ik die stem niet? Ik wilde zelf absoluut niet weten wie er in de pakken zat, want ik wilde het spelletje zelf meespelen. Ik ben minstens 400 euro verloren door weddenschappen aan te gaan met de opnameleidster. Elke keer weer gruwelijk verloren.”

Bio van Jens Dendoncker