.
Jeroen Lenaerts in Thuis
vrijdag 8 juli 2022

Jeroen Lenaerts: “Ik was vaak ontevreden”

Hij zocht zijn weg in het leven

Het was groot nieuws toen bekend werd gemaakt dat de soap 'Thuis' binnenkort zou worden uitbesteed aan een extern productiehuis. Heel wat mensen bij de VRT waren daar niet mee akkoord en lieten van zich horen door een staking.

Voor 'Thuis'-acteur Jeroen Lenaerts kwam het nieuws nochtans niet als een verrassing. ”Toen ik een vast contract kreeg, werd er al gefluisterd dat dit er zat aan te komen. Outsourcing gebeurt overal en nu dus ook bij 'Thuis'. Al blijft het wel cynisch dat de openbare omroep zijn paradepaardje uit handen wil geven. De VRT is ook een goede werkgever, alles is correct geregeld”, zegt Lenaerts in Dag Allemaal.

Dit jaar wordt Jeroen 40 en dat betekent een nieuw kantelmoment in zijn leven. Als was voor de acteur 35 worden eerder een groter kantelmoment.

“Toen ik bij 'Thuis' begon, was ik rusteloos. Tot mijn 34ste was ik vaak ontevreden. Je moet weten dat ik een moeilijk parcours achter de rug heb. In mijn jeugd zat ik niet altijd lekker in mijn vel. Ik verbleef een tijd in een jeugdinstelling. Ik heb mijn weg dus echt moeten zoeken en dat heeft tijd gekost.”

Pas op zijn 35ste kreeg Jeroen het gevoel dat hij een hoofdstuk kon afsluiten. Vandaag weet hij meer dan ooit wat hij wil en dat is acteren. “Dat is mijn geluk, net zoals mijn gezin. Zij zorgen voor gemoedstrust. Ik kies nu bewust voor contentement. Het verleden was niet makkelijk, maar ik ben er klaar mee.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Jeroen Lenaerts

Meer Over:

Jeroen Lenaerts