.
Jeroen Maes
woensdag 18 januari 2023

Jeroen Maes: “Dat wilde haar dokter niet”

Hij moest op zoek naar vervanging

Vlak voor de feestdagen kreeg Martine Jonckheere te horen dat ze terug getroffen was door borstkanker. Zestien jaar nadat ze de eerste keer kanker overwon is het vieze beestje terug en moet de actrice de strijd opnieuw aangaan.

Collega’s zijn erg geschrokken door het nieuws. Ook Jeroen Maes. Hij zou samen met Martine op de planken staan in ‘Café Beveren’, de West-Vlaamse versie. Iets wat Martine nu heeft moeten annuleren om zich op haar revalidatie te kunnen concentreren.

“De hele ploeg is enorm aangedaan van het slechte nieuws. Martine had me tijdens de repetities al verteld dat ze met een slecht gevoel rondliep en zich ging laten testen. Helaas volgde snel het pijnlijke verdict. Ze heeft nog geprobeerd om haar behandeling uit te stellen, zodat ze toch kon spelen, maar dat wilde haar dokter absoluut niet”, zegt Jeroen in Dag Allemaal.

Jeroen heeft veel bewondering voor Martine en vooral voor het feit dat ze toch wou doorzetten om te spelen. Maar ook hij en de hele ploeg van ‘Café Beveren’ wil niet dat ze risico’s neemt.

“Gezondheid komt altijd op de eerste plaats. Martine is een sterke dame. Ze moet deze strijd echt winnen. Ze is zo geliefd bij het publiek. Het is pakkend om te zien hoeveel mensen Martine een warm hart toedragen.”