.
News Image

Jeroen Meus: “De boom in!” 

‘Dagelijkse Kost’-presentator maakt zich kwaad 

Begin dit jaar beweerde een Britse voedingsexperte dat taart trakteren op het werk not done is. Volgens haar was de impact van een dergelijke traditie op je gezondheid even schadelijk als de impact van passief meeroken.

In hoeverre wordt deze mening gedeeld door Vlaamse experts die dag in dag uit met eten bezig zijn? Billie, de weekendbijlage bij Gazet van Antwerpen zocht het uit.

Ze legden de Britse stelling voor aan tv-kok Jeroen Meus. Die reageerde klaar en duidelijk.

““Dat ze allemaal eens in de hoogste boom kruipen, zeg. We zijn een generatie aan het opvoeden die binnenkort niets meer durft.” Al betekent dat zeker niet dat hij kost wat kost blijft vasthouden aan zijn eigen denkbeelden over eten.

“Ik ben een man van tradities, maar zodra een gewoonte achterhaald is of om zich heen erin hakt, zwier ze dan maar rustig overboord. Walvis vangen, stop daarmee. Roetpiet, wees welkom. Maar een plak cake met kaarsjes op? Ik ga nooit vergeten hoe heerlijk het vroeger was, op zondag langs de achterdeur bij mijn grootouders binnenwaaien, terwijl de koffie geurde en de smurfenvlaai op tafel stond.”

Bio van Jeroen Meus

Meer Over:

Jeroen Meus