.
Jeroen Meus
donderdag 29 februari 2024

Jeroen Meus: “Er zijn daar weinig restricties”

Het is iets helemaal anders

Je zou bijna denken dat Jeroen Meus zijn keuken niet uitkomt, maar toch is de kok al op veel mooie plaatsen geweest in de wereld. Zo reisde hij al naar Zweden, Schotland, Italië en Mexico.

“Ja, het klassieke on the road-gevoel zit er erg in. Ik rijd telkens ook het land in, met een motorhome. In eerdere programma's - 'Plat préféré', bijvoorbeeld, en 'Goed volk' - kwam ik ook op mooie plaatsen, maar ik was wel gebonden aan een specifieke plek of gemeenschap”, begint hij in Humo.

Voor het programma ‘Goed Volk’ trok Meus naar Japan en verbleef hij acht dagen in Tokio. Helaas heeft hij toen niks van de stad gezien. Dat wilde hij anders doen in ‘De Mosterd van Meus’.

“Het format van 'De mosterd van Meus' is een duik in de vrijheid: er zijn weinig restricties. Ik zwem in de reeks, ik duik, ik rijd met de motor, ik klim op een paard... Het is een zoektocht naar mensen en eten. (Glimlacht) Eigenlijk is dat net zo goed de samenvatting van mijn leven.”

Bio van Jeroen Meus

Meer Over:

Jeroen Meus