.
Jeroen Meus
donderdag 27 oktober 2022

Jeroen Meus over overleden broer: “Ik heb chronisch verdriet”

Jeroen Meus heeft het moeilijk.

We hebben Jeroen Meus woensdagavond een aantal keer op zijn tanden zien bijten. Meus sprak in ‘De Tafel van Vier’ bij Gert Verhulst over zijn overleden broer Wim en het tv-programma dat de kok gaat maken om zijn broer te eren.

Jeroen Meus verloor eind vorig jaar zijn broer Wim en niet Hans zoals een Vlaamse krant afgelopen week op de website schreef. Wim Meus had kanker en vocht een moedige strijd.

“Mijn broer Wim is 3,5 jaar ziek geweest. Hij was van in het begin heel positief, hij heeft ook nooit over de dood willen spreken. Wim was een fantastisch voorbeeld om verder te leven, want hij heeft de vechtlust getoond die je moet hebben. Eigenlijk hebben wij allemaal samen altijd geloofd in nog een doorbraak, maar het heeft er wel van begin af aan niet goed uitgezien”, vertelt een emotionele Jeroen Meus bij Gert Verhulst aan tafel.

“Wim had darmkanker met uitzaaiingen. Het woord uitzaaiingen is iets wat je liever niet hoort als je de diagnose van kanker krijgt. Wim en ik waren héél close. Wij zijn met drie thuis en hebben altijd op één kamer geslapen. Er is er nu één tussenuit gehaald en dat is een groot gemis”, gaat Jeroen verder.

Wim is nog geen jaar geleden overleden en het verwerkingsproces bij Jeroen Meus is nog altijd bezig, wat logisch is. “Ik ben er nog niet, ik heb zijn dood zeker en vast nog niet geplaatst. Hij was chronisch ziek en ik heb chronisch verdriet, wij allemaal in de familie. Ik kan er hier nu al een beetje over praten en dat is een doorbraak maar dat is eigenlijk nog maar recent”, besluit Jeroen Meus.