.
Jeroen Meus
zondag 20 augustus 2023

Jeroen Meus probeert leegte overleden broer op te vullen 

“Dat zijn we verschuldigd aan Wim” 

In De Morgen praat Jeroen Meus met psychiater Dirk De Wachter over het overlijden van zijn broer Wim.

Tijdens dit gesprek geeft Jeroen aan dat hij het zich niet kan voorstellen hoe het moet voelen voor zijn ouders om een kind te verliezen.

Hoewel zijn ouders gescheiden waren toen Jeroen nog erg jong was, heeft hij toch ontzettend veel respect voor zijn ouders. “Zij hebben dat fenomenaal gedaan. Die opvoeding was doorspekt met veel liefde, maar ook met aandacht voor het geschreven woord, architectuur, kunst en geschiedenis. Wij hebben nog steeds een enorm warm nest.”

Jeroen geeft toe dat zowel zijn oudere broer als hijzelf meer met persoonlijke zaken bezig waren, terwijl Wim attenter en meer geëngageerd naar zijn ouders toe was. ”Plots viel dat weg en ontstond er een gat in ons gezin. Doordat hij er niet meer is, proberen mijn oudste broer en ik juist attenter te zijn voor onze ouders. Dat lukt ook heel goed, wij doen dat met veel plezier. Ik hoor vaak dat veel families het moeilijk vinden om na zo’n ingrijpend verlies bij elkaar te blijven. Wij hebben het geluk dat bij ons het tegenovergestelde is gebeurd. We zijn zeer close geworden.”

“Daar gaan wij ook voor blijven zorgen. Dat zijn we verschuldigd aan Wim, die altijd positief was”, besluit Jeroen vastberaden.

Bio van Jeroen Meus

Meer Over:

Jeroen Meus