.
News Image

Jeroen Meus wil zijn kinderen herinneringen meegeven voor later

Perfect in elke rol die hij had

De dood van zijn broer hakte er serieus in bij Jeroen Meus. Eind 2021 verloor Wim zijn gevecht tegen darmkanker. “Met het mes op de keel word je empathisch en meelevend, iemand die z’n familie en vrienden voor pijn wil behoeden”, onthult Jeroen in Humo.

Voor Jeroen is koken ook een vorm van praten. Hij noemt Wim zijn ‘magnifieke broer' en Humo probeert te achterhalen wat hem zo bijzonder maakte.

Volgens Jeroen was dit echt alles, elke rol die hij had, die van vader, van zoon, broer, vriend, echtgenoot, leraar,… elke rol zat hem onthutsend goed.

“Het leek altijd alsof Wim iets van het leven en de wereld doorgrond had waar ik nog niet bij kon. Ik denk zelfs dat hij een betere vader van me heeft gemaakt”, vertelt Jeroen Meus aan Humo.

Volgens Wim moet je kinderen herinneringen meegeven en dit nam Jeroen nu ook over. “Veel meer dan vroeger probeer ik dat nu ook te doen met Georges, mijn zoon van tien. ’s Avonds moet het thuis knus zijn: ik kook, of we spelen gezelschapsspelletjes, of we kijken samen naar ‘E.T. Die warmte heb ik van Wim geleerd”, aldus Jeroen.

Bio van Jeroen Meus