.
Jeroen Van Dyck in Familie
dinsdag 8 februari 2022

Jeroen Van Dyck: “ Er zijn heel wat traantjes gevloeid”

Het was niet zo eenvoudig

Tony is terug in 'Familie' en dat wordt niet op bijzonder veel enthousiasme onthaald. De kijkers zijn het personage nog lang niet vergeten en hadden zijn terugkomst niet zo snel verwacht. Dat Tony, gespeeld door Jeroen Van Dyck, nog geen haar is veranderd, dat wordt snel duidelijk.

Het was geen eenvoudige klus om een psychopaat als Tony te spelen, vind Jeroen Van Dyck. En het was een ware negatieve uitputtende strijd. Niet alleen voor hem, maar ook voor zijn tegenspeelster Margot Hallemans, die hij met zoveel mogelijk respect wou blijven behandelen. “Bij Margot zijn er zelf tussen twee scènes door heel wat traantjes gevloeid op momenten dat het niet nodig was”, bekent Van Dyck in Primo.

Veel mensen denken dat in de rol van je personage kruipen allemaal heel gemakkelijk gaat en dat je het makkelijk kan loslaten. “Dat instappen gaat dus makkelijker dan uitstappen. Zelfs met jaren ervaring op de teller blijft het niet evident om de slechterik te spelen. Maar goed, als acteur ben je doorgaans ook niet vies van een beetje uitdaging.”