.
Jeroen Van Dyck in Familie
zaterdag 19 februari 2022

Jeroen Van Dyck : “Gelukkig maken de meesten wel onderscheid tussen feit en fictie”

Hij toonde respect voor zijn tegenspeelster

Het was even schrikken toen het personage Tony plots weer opdook in 'Familie'. De kijkers zijn de man nog lang niet vergeten en kunnen hun haat naar het personage toe moeilijk wegsteken. Dat hij één van de favoriete personages van 'Familie' pijn heeft gedaan, dat was voor de vele fans een stap te ver.

“Bijna dagelijks werd ik op straat aangesproken met de vraag hoe het met Hanne was”, vertelt Jeroen Van Dyck in Primo. “En wanneer ik haar eindelijk zou vrijlaten. Maar de meeste mensen kunnen het onderscheid tussen feit en fictie wel maken. Gelukkig maar.”

Het is niet eenvoudig om in de rol van psychopaat te kruipen en dat merkt Jeroen ook. “Tony is een smeerlap en in zijn huid kruipen is niet evident. Voor de scènes op de beruchte zolderkamer een jaar geleden moest ik Margot vastbinden. Maar ook roepen en tieren en fysiek geweld gebruiken. Er waren zoveel opnamedagen bij met negatieve energie, dat ik er ’s avonds bijna letterlijk ziek van was. Ik wou zo zorgend mogelijk zijn voor mijn medespeelster.”

Bio van Jeroen Van Dyck

Meer Over:

Jeroen Van Dyck