.
Jonas Geirnaert Jeroom en Bockie De Repper
dinsdag 12 december 2023

Jeroom ontroerd na eerbetoon aan overleden broer Boris

Boris wint de Ha! van Humo 2023

Het Play-programma Boris won maandagavond samen met de veelbesproken reeks Godvergeten van VRT CANVAS de Ha! van Humo, de prijs waarmee de redactie van het weekblad het beste en origineelste tv-programma van het afgelopen jaar bekroont. Boris raakte televisiekijkend Vlaanderen diep in het hart en liet dus ook de jury van de Ha! van Humo niet onberoerd. Boris werd gemaakt door Woestijnvis en is net zoals de andere Play-programma’s die een nominatie in de wacht sleepten nog steeds te bekijken via de site en de app van GoPlay. Daarnaast is Boris tijdens de kerstvakantie opnieuw te zien op Play4, telkens van maandag tot en met donderdag om 19u55.

Boris werd enorm warm onthaald door pers en publiek als ‘intense en aangrijpende televisie’, ‘het perfecte evenwicht tussen humor en ontroering’ en ‘één van de ontroerendste docureeksen van het jaar’. Nadat Jeroom eerder deze maand door het weekblad Knack werd uitgeroepen tot ‘mens van het jaar’ en Boris in de krant De Standaard één van de vijf beste televisieprogramma’s van 2023 werd genoemd, valt Jeroom met Boris vandaag dus opnieuw in de prijzen met de Ha! van Humo. En dat laat hem zeker niet onberoerd:

Jeroom Snelders: "Ik ben ontroerd door alle aandacht die we met Boris krijgen, en trots om aan te schurken tegen een zeldzaam impactvol programma als Godvergeten. Met een kleine ploeg en nog kleiner hartje zijn we aan het avontuur begonnen maar ik ben fier dat mijn broer Boris na al die jaren nog voor troost en zalving heeft kunnen zorgen. Een dikke merci aan mijn emotionele sherpa’s Bockie enJonas, aan mijn Woestijnvis-familie en aan Play, die ons van in het begin onvoorwaardelijk zijn blijven steunen. Merci voor de compagnie."
Ook programmadirecteur Annick Bongers is erg trots op deze prijs en looft het unieke talent van Jeroom:

Annick Bongers: "Ik wil heel graag Jeroom en het hele team van Boris feliciteren met deze mooie prijs. Zij maakten een uniek programma met veel impact en van een bijzondere schoonheid. Met Boris vonden zij de perfecte balans tussen humor en emotionele geladenheid, iets wat absoluut niet evident is. Maar Jeroom is dan ook uniek in zijn soort. Hij is origineel, creatief en weet als de beste wat hij kan of wil en wat hij niet kan of wil. Ook het grote vertrouwen dat er was tussen Jeroom, Jonas, Bockie en de hele ploeg zorgde mee voor dit staaltje authentieke en integere televisie. Op geen enkel programma kregen we zoveel reacties als op Boris. Kijkers vonden elkaar in verdriet én in humor, en dat is één van de mooiste dingen die je als televisiemaker kan bereiken denk ik. Ik wil ook heel graag de hele ploeg achter Godvergeten feliciteren. Het is een eer om de Ha! van Humo met zo’n indrukwekkend programma te mogen delen."

In Boris maakt Jeroom samen met zijn twee goede vrienden Jonas Geirnaert en Bockie De Repper een roadtrip door Canada, in een iets te grote camper en gewapend met een Lonely Planet uit 1997. Het doel van de reis: naar het mooiste plekje van Canada trekken om daar de as van Jeroom z'n broer Boris uit te strooien. 22 dagen lang draagt Jeroom zijn broer door het land van zijn dromen. Ondanks het emotionele verhaal over het afscheid van Jerooms broer, is Boris een ode aan het leven, het verhaal van drie mensen die ondanks hun emotionele bagage de reis van hun leven beleven in één van de mooiste landen ter wereld.

Bio van Jeroom

Meer Over:

Boris Jeroom