.
Sammy Moore
donderdag 26 september 2024

Jeugd liet sporen na bij Sammy Moore

Zware pesterijen

Met zijn hitsingle ‘Roxanne’ lijkt de definitieve doorbraak voor Sammy Moore eindelijk een feit te worden. De uit Rotselaar afkomstige artiest met Marokkaanse roots, geboren als Samuel Moh Moh, timmert dan ook al tien jaar aan de weg. Op Radio2 en Ment TV is hij intussen een graag geziene gast.

In zijn jeugdjaren was dat helaas niet altijd het geval en dat heeft duidelijk zijn sporen nagelaten, zo lezen we in Primo. “Als kind werd ik heel hard gepest”, vertelt Sammy. “Daar werd ik enorm emotioneel van. Dat heeft me lang achtervolgd. Ik had een minderwaardigheidscomplex, voelde mezelf altijd te min”, schetst hij z’n situatie.

“Ik werd gepest omdat ik een vreemde familienaam heb”, vervolgt hij. “Mijn mama is een Belgische, mijn papa was een Marokkaan. Op de lagere school zijn de pesterijen en verwijten begonnen. Die hebben me getekend voor de rest van mijn leven. Met die pestverhalen kwam ik vroeger niet naar buiten, ik kropte alles op. Die pijn en dat verdriet zat diep vanbinnen”, zegt Sammy.

Bio van Sammy Moore

Meer Over:

Sammy Moore