.
Jimmy Frey
maandag 9 mei 2022

Jimmy Frey: “Ik doe nog zoveel mogelijk zelf”

Maar hij krijgt ook hulp

Als je op latere leeftijd een reeks tegenslagen op gezondheidsgebied te verwerken krijgt, maakt dat het dagelijkse leven bijzonder moeilijk. Daar kan Jimmy Frey over meepraten. De 83-jarige zanger moest daardoor noodgedwongen een stapje opzij zetten uit de Vlaamse showbizz.

Optreden zit er niet meer in en lopen zonder krukken ook niet meer, maar toch is hij niet uit zijn lood te slaan. Hij vertelt er meer over in Dag Allemaal.

“Ik kan niet zonder mijn krukken”, gaat hij van start. “Thuis loop ik rond met een stok of met krukken. En om naar de winkel te gaan, gebruik ik ze ook. Voor mijn boodschappen in de supermarkt neem ik de auto en daar gebruik ik een winkelkarretje als steun. Wandelen lukt niet meer maar fietsen gelukkig wel, weliswaar op wandeltempo”, zegt Jimmy.

Over hoe hij alles praktisch regelt, zegt hij: “Ik hoop nog een paar jaar in mijn huurappartement te wonen. Ik kook nog alle dagen zelf - veel groenten, weinig vlees en drinken doe ik alleen op restaurant. Er komt een poetsvrouw, m’n was en strijk breng ik weg.”

Hoeveel pech kan een mens hebben? Jimmy Frey was ooit een podiumbeest en dat podium mist hij. En het publiek mist Jimmy Frey, niet?

Bio van Jimmy Frey

Meer Over:

Jimmy Frey