.
Jimmy Frey
woensdag 29 november 2023

Jimmy Frey: “Ik word altijd over het hoofd gezien”

Dat doet hem pijn

Jimmy Frey is 84 en heeft gedurende zijn carrière zo’n 2,5 miljoen singles verkocht en toch zo’n 20 hits gescoord. Maar heel wat mensen kennen alleen maar ‘Saragosa’. Het is dan ook het enige nummer dat nog regelmatig wordt gedraaid op de radio.

Het stoort Jimmy een beetje dat hij niet belangrijk genoeg lijkt te zijn geweest voor de Vlaamse muziekshowbusiness.

“In overzichten van de Vlaamse muziek word ik over het hoofd gezien en als ik interviews met andere artiesten lees, wordt er nooit iets over mij gezegd. Dat doet me pijn. Ik word echt achteruitgestoken. Christoff gaf onlangs een interview over Will Tura. Daarin zei hij wel iets over Willy Sommers, maar over mij geen woord. Ook andere zangers, m'n vroegere collega's, zwijgen over mij... Ik vind dat jammer”, zucht Jimmy in Dag Allemaal.

Frey verkocht van zijn ‘Rozen voor Sandra’ zo’n 1,8 miljoen exemplaren, en niet alleen in België. De zanger had heel wat hevige fans aan het begin van zijn carrière. Zo waren er volgens hem twee clans: de Will Tura-fans en de Jimmy Frey-fans.

“Weet je, ik gun het Will dat hij eind dit jaar een groot eerbetoon krijgt in het Sportpaleis. Hij is en blijft een grote meneer - de grootste - in de Vlaamse showbizz, hij verdient dat eerbetoon. Maar mij zijn ze blijkbaar vergeten. En dat is spijtig.”

Bio van Jimmy Frey, Christoff, Will Tura en Willy Sommers