.
News Image

Jimmy Frey opnieuw in de hitparade

En dat was lang geleden!

Oude rot in het vak Jimmy Frey maakt deze week zijn entree in de Ultratop Album 50 met zijn nieuwe cd "Jimmy Frey 75". Hij is nieuw op plaats 42 en geeft daarmee vele jonge artiesten zoals One Direction, Avicii en Lorde het nakijken.

"Jimmy Frey 75" is een verzamelalbum dat een mooi overzicht geeft van Jimmy's rijke carrière. Naast zijn grote hits als o.a. "Rozen voor Sandra", "Saragossa" en "Samen leven" staan er op de dubbel-cd ook enkele nieuwe nummers. Jimmy is anno 2014 immers nog steeds muzikaal actief en brengt nog regelmatig nieuwe liedjes uit.

Het was evenwel de laatste tijd erg stil rond de gewaardeerde zanger die in de jaren '70 een "playboy-status" genoot. Na 1990 vonden we hem nog zelden in de Vlaamse Top 10 en zijn vorige cd dateerde al uit 2002.

Jimmy werd onlangs gelauwerd voor zijn verdiensten in de Vlaamse showbizz. Hij kreeg namelijk een plek in de Eregalerij van Radio 2. Dankzij dat eerbetoon en de nieuwe verzamel-cd kunnen ook de jongere generaties het oeuvre van Jimmy leren kennen.

Bio van Jimmy Frey

Meer Over:

Jimmy Frey