.
Jimmy Frey
woensdag 4 mei 2022

Jimmy Frey over opnieuw optreden: “Gezondheid laat het niet toe”

Hij is niet meer van de jongste

Het leed des levens is Jimmy Frey niet bespaard gebleven. De 83-jarige zanger is al enkele jaren op de sukkel met zijn gezondheid en kan niet langer optreden, hoe graag hij het ook zou willen. Hij vertelt over zijn carrière en zijn gezondheidsperikelen aan Dag Allemaal.

Vanuit zijn appartement in Duinbergen geeft hij een interview. Dat ligt op een steenworp van waar deze zomer de 'Tien Om Te Zien'-gekte opnieuw gaat losbarsten. Of hij er zelf nog op het podium zal staan, daar is Jimmy formeel over.

“Daar heb ik weinig zin in. Ik heb te veel pijn in mijn rug en linkerheup. Een gevolg van een ongeval met vluchtmisdrijf in 2014, waarbij ik met de fiets zwaar ten val kwam.”

Zijn gezondheid speelt hem al langer parten. In 1989 overwon hij lymfeklierkanker en kon hij opnieuw meedraaien, maar sinds 2013 stapelden de klachten zich op. “In 2013 kreeg ik een linkerknieprothese. In mei 2016 werden lumbale cystes verwijderd. Een paar maanden later moest de kop van m’n oude linkerheupprothese vervangen worden, omdat die door die val met de fiets verschoven was.”

“Tijdens die ingreep heb ik een bacterie opgelopen. In maart 2017 werd de heupprothese weggenomen en een spacer geplaatst. Exact twee jaar later kreeg ik ook rechts een heupprothese. In mei 2019 werd er een stent geplaatst in de slagader aan de rechterkant van m’n nek, en in juli 2019 kreeg ik een pacemaker.”, reageert Jimmy Frey in Dag Allemaal.

Bio van Jimmy Frey

Meer Over:

Jimmy Frey